Ons gezinshuis is een echt leefhuis, waar veel mogelijk is. Allereerst heb je natuurlijk een eigen kamer, jouw eigen plek. Maar heb je behoefte aan gezelschap, kom je naar beneden voor een goed gesprek, een spelletje aan de keukentafel of kijk je, samen met wie zin heeft, tv. Naast 3 tot 5 gezinshuis kinderen hebben we samen een dochter (14) en Jeannette een zoon (22). Hij is personal Trainer en komt iedere week langs voor een PT sessie met Roel en Jeannette. Als je wilt kan hij jou ook inplannen en je helpen aan je trainingsdoelen te werken in onze eigen sportruimte. Houd je niet van fitness, maar ben je wel sportief dan zijn er genoeg andere mogelijkheden in de buurt. Zo is er een voetbalvereniging schuin tegenover het huis en ligt Geldermalsen op fietsafstand. Een balletje trappen op ons eigen terrein is ook mogelijk, want er is ruimte genoeg. Het huis staat net buiten Tricht, waardoor we de voordelen hebben van het buitenleven, met toch alle voorzieningen in de buurt. Station Geldermalsen is dichtbij, waardoor we ook landelijk goed bereikbaar zijn. Houd je van tuinieren, dan is er genoeg te doen in de grote tuin. Jeannette heeft groene vingers en is fan van alles wat groeit en bloeit. Er zijn frambozen, bramen, rode bessen, kruisbessen, pruimen, appels en peren. De eigen moestuin, met kas, wordt nog opgestart, aangezien het verbouwen van eigen groente altijd al een wens van haar is geweest. Houd je meer van sleutelen aan fiets, brommer of andere zaken, kun je terecht in de grote schuur. Daar is ruimte genoeg en liggen voldoende materialen om iets in elkaar te knutselen. Roel helpt je daar graag bij. Gewoon chillen in het zonnetje is natuurlijk ook een optie. Gezellig samen op de veranda, onder de overkapping, of op een rustig plekje even op jezelf. Of misschien wel samen met Tyson, onze eigenwijze, Mechelse herder. Die ondanks zijn stoere uiterlijk geen vlieg kwaad doet en altijd in is voor een knuffel.

Veel is mogelijk, maar wel binnen de grenzen van respect voor - en rekening houden met elkaar. Om dit te waarborgen, zijn er huisregels opgesteld. Daarnaast gaat veel in overleg en vinden we het belangrijk, dat iedereen zich thuis voelt. Ieder kwartaal houden we een gezinsoverleg, om hier zicht op te houden. Zijn er punten, die je graag anders zou zien, dingen waar je het niet mee eens bent of heb je suggesties, dan horen wij dat graag.

Wanneer je bij ons komt wonen, verwachten we dat je een dagbesteding hebt voor minimaal 4 dagen per week. Dit kan school, stage of werk zijn. We denken graag met je mee over je toekomst en helpen je, waar nodig, met school of andere zaken. En wanneer je toe bent aan meer zelfstandigheid, maar het nog niet helemaal alleen wil doen, streven we ernaar je die kans te bieden op ons eigen terrein. In de vorm van een inpandige studio of een zelfstandige woonruimte in de tuin. Waarbij je natuurlijk nog altijd welkom bent om bij ons binnen te lopen, onze hulp te vragen en deel te nemen aan het gezinsleven.

Hoewel wij een zo normaal mogelijk gezinsleven nastreven, zijn we ons ervan bewust, dat we in dat opzicht ook speciaal zijn. Wij zijn er voor je, maar respecteren daarnaast ook de plek die je biologische ouders hebben in je leven. Wij vinden het belangrijk, dat je met hen de band kan houden of opbouwen, die voor jullie werkt. Dit geldt ook voor andere contacten, die voor jou belangrijk zijn.

Denk je, na dit alles, hier je draai wel te kunnen vinden, ben je van harte welkom in Gezinshuis de Boer!
Image
Image

Disclaimer

Aan de inhoud van deze site kunnen geen rechten worden ontleend. Gezinshuis de Boer sluit aansprakelijkheid uit voor elke directe of indirecte schade, van welke aard dan ook, die voortvloeit uit of verband houdt met: het gebruik van deze website en/ of het gebruik van informatie van deze website.

KVK: 70024715  AGB code: 98102740  SKJ registratie: 110028105 (Jeannette)